Aktivointia

  • Hää tikkaa, hää toppaa, 
Hää rappaa, hää roppaa,
Ja lisäks' hää on tinuri
    Hää tikkaa, hää toppaa, Hää rappaa, hää roppaa, Ja lisäks' hää on tinuri
Pyöräilin mökkiseudulla etsien uusia reittejä välttääkseni 4-tien autoliikenteen. Tietenkin päädyin umpikujaan, niemen nokkaan.

Tien varressa oli omakotitalotyömaa, runko vasta pystytettynä. Pysäytin, kun kaksi miestä, ilmeisesti ainoat työmaalla, hinasivat kattopalkkia tien poikki. Toinen huusi mulle välittömästi: "olisi täällä töitä sullekin!"

Tuli mieleen heti, että siinä on urakoitsija sitoutunut tiukkaan aikatauluun ja nyt alkaa olla hätä käsissä. Palkkakin olisi ollut yllättävän hyvä, vaikkakaan ei olisi yltänyt konsultin palkkioihin.

Olen aikanani rakentanut yhtä ja toista, ja ohikiitävän hetken harkitsin. Sitten tuli ammattisuoja turvakseni. Muistin, että olen ollut rakennuksilla palkkatyössä ainoastaan sähkö- ja Lvi-automaatioasentajana.

Hyväntuulinen kohtaaminen oli kuitenkin retken kohokohta.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän JuhaniVehmaskangas kuva
Juhani Vehmaskangas

Eli sinulle ei työ kelvannut, vaikka olisit homman osannut? Etkä siksi edes palkkaa tiedustellut - tai käyttänyt kykyjäsi jotta sopiva tekijä olisi löytynyt?

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Palkkaa tiedustelin kyllä, ja se oli yllättävän hyvä. Mutta en vaan terveenä ja työkykyisenä eläkeläisenä halunnut riistää mahdollisuutta joltakulta muulta korkean työttömyyden kunnassa.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Juhanin moitteiden johdosta ja aiemmasta positiivisesta tarjouksesta rohkaistuneena ajattelin hakeutua Uuteenkaupunkiin, missä autotehtaalla on karjuva työvoimapula.

Lounais-Suomen yhteiseltä kehusivulta löysinki likin sinne:
https://www.valmet-automotive.com/automotive%5Ccms...

Ja mikä oli tulos?

    Oops! Seems like you’ve got stranded on the hard shoulder. Try again or enter any search term to get back in the fast lane.

Ilmeisesti kaikki paikat oli jo täytetty ja mulle tarjottiin kovaa olkapäätä?
Tai vaihtoehtoisesti tienpiennarta?

Kirjoittajan suosituimmat Puheenvuoro-palvelussa